Triggerpoint behandeling

Schoonheidssalon_Krista_triggerpoint
Schoonheidssalon_Krista_triggerpoint
Schoonheidssalon_Krista_triggerpoint
Schoonheidssalon_Krista_triggerpoint
MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

Een triggerpoint is een plaatselijke kramp in een spier en voelt aan als een harde (pijnlijke) plek in de spier. Triggerpoints houden de spier gespannen, ook in ruststand. Een triggerpoint geeft pijn als je erop drukt, waardoor je een bekend pijngevoel kunt oproepen. Ze zitten meestal op een vaste plek in een spier. Veelal zijn triggerpoints de bron voor klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, wazig of dubbel zien, evenwichtsstoornissen, tintelingen, brandend gevoel en verdoofd gevoel in handen en voeten.

 

Hoe ontstaan triggerpoints?
De oorzaak ligt veelal in verkeerd gebruik van spieren, zoals kan gebeuren bij (té) zware inspanning, een verkeerde (werk)houding, bij een val of ongeluk (acuut trauma), inactiviteit bij bijvoorbeeld het dragen van gips of een brace maar ook bij stress.

De effecten van triggerpoints
Triggerpoints geven over het algemeen veel pijnklachten, vaak zijn ze de voornaamste oorzaak. Hierdoor kun je problemen ondervinden bij bewegen zoals stijfheid, krachtverlies en zelfs een beperkte beweeglijkheid krijgen.

Kenmerkend voor triggerpoints is dat ze niet alleen pijn kunnen veroorzaken op de plek zelf, maar ook op andere plaatsen. Bij ieder triggerpoint komt deze afgeleide pijn telkens voor in karakteristieke patronen. Zo kan bijv. spanningshoofdpijn worden veroorzaakt door triggerpoints in spieren in de hals. Pijn in de onderrug kan voortkomen uit de billen, de buikspieren en zelfs de kuiten. De oorzaak moet dus niet alleen worden gezocht op de plaats waar het pijn doet. Dit verklaart ook waarom andere behandelmethoden niet altijd het gewenste resultaat geven.

Behandeling van triggerpoints
Bij Schoonheidssalon Krista kan je terecht voor triggerpointbehandelingen. Tijdens het onderzoek wordt vastgesteld of er triggerpoints in de spieren aanwezig zijn en of deze de klachten veroorzaken. De behandeling is erop gericht de triggerpoints te deactiveren, zodat de spier tot rust kan komen en de klacht kan verminderen.

Duur behandelingen
Het is moeilijk aan te geven hoeveel behandelingen iemand nodig heeft. Factoren als hoe lang bestaat de klacht al en waardoor zijn de triggerpoints ontstaan spelen hierbij een rol. Recent ontstane triggerpoints zijn gemakkelijker te deactiveren dan reeds lang bestaande. Sommige kunnen volstaan met enkele behandelingen en sommige zullen een iets langer traject vergen. Bij het behandelen van triggerpoints word je zelf ook actief betrokken. De deactivering van triggerpoints is het meest effectief als ze kort, maar wel vaak behandeld worden. Zelfbehandeling maakt daarom deel uit van de therapie. Ik leer je hoe je dit thuis op een eenvoudige manier kunt doen en duurt per keer maar enkele minuten per keer. Zo neem je de behandeling van jouw gezondheid mede in eigen hand.

Meer informatie? Neem gerust contact met mij op.